Landelijk kampeerweekend regio Oost

Volvo Kampeerweekend 2017 kl 013Het LKW, een traditie die ook dit jaar weer een groot succes was! Bijna 90 koppels worden door de vrijwilligers van regio Oost ingehaald of ingezwaaid. Omdat het dit jaar in Duitsland is, net over de grens, op camping de Wilsumer Berge Ost, is het team gehuld in Dirndl jurkje en Lederhosen.

Iedereen wordt netjes naar zijn plaats geloodst. De terreinbeheerders hebben er stevige kuiten aan overgehouden. Sommige plekken zijn nog wat zanderig door het net ingezaaide gras. Het mag de pret niet drukken.
Voor iedereen staat er volop vermaak op het programma. Donderdag gaan de kinderen onder begeleiding van scouts Tobias en Anne het bos in om hout te verzamelen voor een kampvuur. Waar komen ze mee terug....een kikker. Uiteindelijk is er voldoende hout om het vuur aan te steken en worden marshmellows geroosterd en broodjes gebakken. ’s-Avonds is in de grote feesttent een pub-quiz. Er wordt heel wat afgelachen, vooral als er opdrachten achter een laken uitgebeeld moeten worden. Wat gebeurd daar allemaal?

Volvo Kampeerweekend 2017 kl 089Op vrijdag komen we allemaal weer nuchter ons kampeermiddel uit voor de toerrit. Frans en Liesbeth hebben er iets moois van gemaakt. Op ons gemak rijden we door stukken Duitsland om via Volvo garage Bruins in Hengelo weer rustig richting de camping te gaan.
Vrijdagavond is het groot feest. De band Finally speelt als vanouds. Er wordt volop geswinged op de dansvloer. Voor de inwendige mens wordt door de bargroep goed gezorgd. Wat kan Weizen toch lekker zijn op een warme zomeravond!

Op zaterdag is team Oost weer vroeg uit de veren. Marktkramen van lokale ondernemers moeten een plaats krijgen. Kunstbloemen, sieraden, houten spellen, tuin decoraties, zweedse brocanten, honing, soep, stroopwafels, motorolie demo, autoklokken restaurateur worden gepresenteerd. In het midden zitten de kinderen aan lange tafels van houten bouwpakketten een auto in elkaar te zetten. Er wordt getimmerd en geverfd. Ondertussen loopt de temperatuur op naar ruim boven de 30˚C. En dan is ook het regio spel weer in ere hersteld! Slechts een handvol fanaten zien het zitten om het circuit af te leggen. Jammer, maar het is gewoon te warm!

Volvo Kampeerweekend 2017 kl 216Ondertussen is de lokale slager gearriveerd met varken aan het spit. Wat een gezellig gezicht, al die mensen te zien smullen en genieten van deze lekkernij. Terwijl we nog buiten zitten beginnen de 4 dames van Double 2 er een Schlager avond van te maken. Heel erg laat sluit de feesttent en zoekt iedereen moe maar voldaan zijn kampeerplek weer op.

Volvo Kampeerweekend 2017 kl 243Zelfs op zondag is er nog wat te beleven, niet de instortende voortenten maar een ontbijt met ham en eieren. Een aantal ei-bakkers kunnen voorlopig geen ei meer zien!
Voor degenen die getwijfeld hebben om te komen, jullie hebben wat gemist. Super mooi weer, een erg mooie kampeerplek met uitzicht over glooiende velden en veel gezellige activiteiten. Volgend jaar is regio Midden aan de beurt. Jullie komen toch ook weer!

Team regio Oost

Voor de overige foto's,
zie de selectie op Flickr