Kristoffelwijding 2019 België

Evenement

Titel:
Kristoffelwijding 2019 België
Wanneer:
30-06-2019, 09:30 - 17:00
Locatie:
Kerkgebouw/Kerkplein - Bocholt-Centrum
Categorie:
regio Zuid
Gemaakt door:
Han Misdom

Omschrijving

30-ste editie Kristoffelwijding

Dit jaar wordt door onze vrienden van de Belgische volvo club, de “Volvo Classic Club Belgium”, voor de dertigste keer de Kristoffelwijding georganiseerd in Bocholt, net over de grens bij Weert.

Als ik mij het goed herinner was Frank Smeekens een van de eerste Nederlandse deelnemers en binnen de toenmalige V44-vereniging sprak het zich snel rond dat dit toch wel een leuk en uniek evenement was. In de jaren daarna liep het storm met Nederlandse deelnemers. Om een en ander in goede banen te leiden sprong Walter Verheijen bij om alles te coördineren. Alleen de heenreis was al een feest op zich. Deelnemers uit het Westen van het land verzamelden zich ’s ochtens in alle vroeg- te al in Gilze Reijen. Vanaf daar zette de caravaan koers naar Eindhoven waar Leon van Amsterdam op parkeerplaats Aalsterhut al klaar stonde met koffie en cake. Deelnemers uit het midden en oosten van het land sloten zich hier aan en vervolgens zette een lint van 60 – 70 oldtimer Volvo’s koers naar Weert waar de deelnemers uit het zuiden van het land al klaar stonden. Onder escorte van de “motards”, een club Belgische motorrijders die voor verkeersregelaar speelde, reden we het laatste stuk naar Bocholt. Vooral bij op- en afritten, bruggen en viaducten was het een fascinerend gezicht om deze stoet van oldtimers te zien.

Bij de twintigste editie besloten de inrichters, een prachtig Vlaams woord voor organisatie, dat het mooi geweest was. Nog een keer was de VKV aanwezig met een kleine zestig auto’s.
Echter “het bloed kruipt daar waar het graag stromen wil”; de inrichters hadden besloten om de traditie voort te zetten maar dan wel in een afgeslankte vorm en kleiner van omvang. De beroemde spellekes zijn verdwenen en het sanitair in het parochiehuis heeft een opknapbeurt gekregen maar verder is alles bij het oude gebleven.
Nog altijd is het fascinerend om te zien hoe een dikke duizend voertuigen gezegend wordt, er altijd een leuke tourrit aan vast zit en in de middag een museumbezoek volgt of iets anders met educatieve waarde.
Wat in al die jaren ook niet veranderd is, is de Belgische gemoedelijkheid en gezelligheid, echt een feest om dit te mogen ervaren. En last but not least, al dertig jaar staan dezelfde inrichters aan het roer van dit evenement.

Regio Zuid doet een bescheiden bijdrage voor VKV leden. Inschrijven doe je door het inschrijfformulier op te vragen bij het secretariaat van Regio Zuid, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De prijs bedraagt dan €18,- p.p. Inschrijven en betalen (vermeld op het inschrijfformulier) doe je uiterlijk voor 21 juni.

Hieronder de uitnodiging voor deze mooie dag.

Kristoffelwijding 2019.

Op zondag 30 juni a.s. is het weer zover: de Kristoffelwijding in Bocholt.

Het wordt een specialleke want ondertussen zijn wij reeds 30 jaar bezig met de Kristoffeltocht en wordt er weer een leuke groep Volvo Oldtimers gewijd in Bocholt! Om deze viering extra in de verf te zetten willen wij een oproep doen om met zoveel mogelijk wagens naar Bocholt af te zakken, wij dachten aan een 50 à 60 voertuigen uit binnen- en buitenland, meer auto’s wordt wat moeilijk maar we kijken niet op een paar meer …

Wie er vanaf de eerste tochten bij was herinnert zich ongetwijfeld de gekke opdrachten en spelletjes die wij telkenjare verzonnen om tot een winnaar te komen van de Kristoffeltocht. Wel, dit jaar gaan we dat nog eens overdoen. 

Vanaf 9.30 uur staat het ontbijt in het parochiehuis gereed en omstreeks 11.00 uur volgt de wijding. Na een ontspannend tochtje langs rustige wegen rijden we  naar een super gezellige locatie waar wij een broodmaaltijd en soep nuttigen, waarna de spelen kunnen beginnen. Naast de boerengolf zullen er een aantal spelletjes van vroeger gereed staan en kan iedereen zijn best doen om de hoogste punten te scoren; enkele theorievragen horen er uiteraard ook bij.

Rond 16.00 uur drinken wij een lekker tasje koffie of thee vergezeld van een stuk Limburgse vlaai waarna de prijsuitreiking volgt. Dankzij enkele sponsors kunnen wij het inschrijvingsgeld laag houden en zijn er mooie prijzen te winnen.

Laat er ons een mooie jubileumdag van maken en met jullie hulp en enthousiasme gaat dat zeker lukken!

Alvast bedankt voor jullie aanwezigheid en hopelijk tot dan!

De inrichters.


Locatie

Locatie:
Kerkgebouw/Kerkplein
Straat:
Kerkplein
Postcode:
3950
Plaats:
Bocholt-Centrum
Land:
Belgium