Bezoek Eenden Museum

Evenement

Titel:
Bezoek Eenden Museum
Wanneer:
29-06-2019, 14:00
Locatie:
Eenden museum Andijk - Andijk
Categorie:
regio Noord-West
Gemaakt door:
Alfred van Buuren

Omschrijving

Zaterdag 29 juni: naar het Eenden Museum in AndijkEendenmuseum3

Op zaterdag 29 juni staat een bezoek aan Andijk gepland. Regio Noord-West gaat dan op bezoek bij het Eenden Museum, dat nog niet zo lang bestaat. Het museum is een uit de hand gelopen hobby van Edwin Groen, die in de regio een zekere bekendheid geniet als fietsenhandelaar.

Groen begon op een gegeven moment Citroëns van het type 2CV te verzamelen en heeft er inmiddels meer dan 300. ,,Ik ben een beetje een ziekelijke verzamelaar”, zei hij eerder. ,,Ik houd gewoon van veel.” Alles is sinds kort ondergebracht op een eigen locatie in Andijk.

Het museum noemt zich een echt Eendenparadijs. Ze zijn er in alle soorten, maten en staten te bewonderen. Er staan zelfs nog een aantal zeer zeldzame nieuwe Eendjes, zonder enige kilometer op de teller. Deze nieuwe Eenden hebben nog nooit op straat gereden.

Er zijn ook exemplaren uit de Franse productie te zien, maar ook uit de Belgische en Spaanse. Er zijn ook diverse settings gemaakt, die lijken op levensgrote kijkdozen, waardoor je je in de tijd van toen waant. Ook zijn er talloze replica’s en straten van oude winkeltjes waardoor er nóg meer te beleven valt. Er is dus genoeg interessants te zien voor iedereen, jong en oud.

Het Eenden Museum is zaterdag 29 juni speciaal voor ons geopend. We worden er om 14.00 uur verwacht en krijgen een eigen rondleiding met daarbij koffie/thee en koek. Het adres is Gedeputeerde Laanweg 43,  postcode 1619 PB Andijk. Voor meer info: www.eendenmuseum.nl

Zoals gezegd is deelname gratis en neem vooral iemand mee. Wel is het nodig om te weten hoeveel mensen er komen. Meld je dus vooraf aan bij Jos Tromp ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en geef daarbij ook door met wie je komt. Wacht niet al te lang met aanmelden, want ergens komt er een moment dat “vol=vol” geldt.  


Locatie

Eenden museum Andijk
Locatie:
Eenden museum Andijk - Website
Straat:
Gedeputeerde Laanweg 43
Postcode:
1619 PB
Plaats:
Andijk
Land:
Netherlands

Omschrijving

Edwin Groen is in deze regio bekend geworden met zijn rijwielzaak Edwin Groen Tweewielers B.V. Zijn grote passie en hobby is het verzamelen van de zogenoemde ”Eenden” ook wel 2CV genoemd. Met zijn zeer grote verzameling heeft Edwin het ”Mooiste museum van Nederland” tot stand gebracht in het pittoreske dorp Andijk. In dit museum kijkt u uw ogen uit en waant u zich terug in de tijd met al het moois van Citroën en met nog véél meer verrassingen.

Een waar eendenparadijs

Dit museum is echt een Eendenparadijs. Ze zijn er in alle soorten, maten en staten te bewonderen. Er staan zelfs nog een aantal zeer zeldzame nieuwe Eendjes, zonder enige kilometer op de teller. Deze nieuwe Eenden hebben nog nooit op straat gereden!

Er zijn exemplaren uit de Franse productie te zien, maar ook uit de Belgische en Spaanse. Er zijn ook diverse settings gemaakt, die lijken op levensgrote kijkdozen, waardoor je je in de tijd van toen waant. In dit museum staan geen tien of dertig auto’s gepresenteerd maar wel meer dan 300 verschillende auto’s.

Ook zijn er talloze replica’s en straten van oude winkeltjes waardoor er nóg meer te beleven valt! Er is dus genoeg interessants te zien voor iedereen, jong en oud. Een uitgelezen mogelijkheid om met een groep vrienden, een bedrijf of een andere samenstelling een keer langs te komen!