Kristoffelwijding 2018

Evenement

Titel:
Kristoffelwijding 2018
Wanneer:
24-06-2018, 10:00
Locatie:
Kerkgebouw/Kerkplein - Kerkgebouw/Kerkplein, Bocholt-Centrum
Categorie:
regio Zuid
Gemaakt door:
Han Misdom

Omschrijving

24-6-2018 Kristoffelwijding België

Zondag 24 juni vindt weer de traditionele Kristoffelwijding in Bocholt plaats.

Verzamelen doen we vanaf 9.30 uur voor het ontbijt in de parochiezaal, gelegen op het Kerkplein van Bocholt-centrum. Wie wil kan de H.-mis bijwonen van 10.00 uur welke speciaal in het teken staat van de Kristoffelwijding.

Om 11.00 uur start de wijding zelf. Ook dit jaar zullen wij samen met de andere voertuigen zoals motoren, oldtimers, personenwagens, tractoren, brandweer, vrachtwagens, noem maar op, passeren onder de kwispel van meneer pastoor. Gezien de aard van het programma zullen wij bij de eersten vertrekken, gelieve daarmee rekening te houden.

Via een zoekrit type bolleke-pijl rijden wij na de wijding naar onze eindbestemming: Be-Mine te Beringen. We mogen onze wagen uitzonderlijk parkeren op een mooi weiland vlakbij en met zicht op de mijngebouwen, zeker de tijd nemen voor wat foto’s! We worden ontvangen in de kantine van het mijnmuseum voor warme soep en 2 belegde broodjes.

Aansluitend worden wij in een aantal groepen verdeeld van maximaal 20 personen. Onder begeleiding van een gids bezoeken wij dan TODI “ the Ultimate Diving experience” het eerste indoor snorkel en duikcentrum in Europa, je kan er zwemmen tussen 2200 kleurrijke tropische zoetwatervissen en zelfs 2 auto karkassen !! We krijgen er de nodige uitleg over het centrum maar we brengen ook een bezoek achter de schermen ervan, achteraf staat er nog een drankje klaar in de duikersbar. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

Ondertussen kunnen de andere deelnemers de omgeving van Be-Mine verkennen, je kan een wandeling doen doorheen de mijncité of de oude mijngebouwen bewonderen, er is een winkelcentrum vlakbij en de sportievelingen onder ons kunnen de oude mijnterril beklimmen voor een wondermooi uitzicht. Je kan ook individueel een bezoek brengen aan het mijnmuseum met de ondergrondsimulatie.

Nadat iedereen het duikcentrum heeft bezocht is het tijd voor de traditionele koffie met lekkere Limburgse vlaai. Vanuit Beringen ben je daarna weer snel op weg naar huis.

 Inschrijven en betalen doe je uiterlijk voor 11 juni via het inschrijvingsformulier van VCCB waarop ook het rekeningnummer vermeld staat. Inschrijfformulier aan te vragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt voor jullie aanwezigheid en hopelijk tot dan!

De inrichters.   


Locatie

Locatie:
Kerkgebouw/Kerkplein
Straat:
Kerkplein
Postcode:
3950
Plaats:
Bocholt-Centrum
Land:
Belgium