Uitstapje naar Schagen

Evenement

Titel:
Uitstapje naar Schagen
Wanneer:
30-06-2018, 13:00 - 17:00
Locatie:
Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg - Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg, Schagen
Categorie:
regio Noord-West
Gemaakt door:
Alfred van Buuren

Omschrijving

Zaterdag 30 juni: Uitstapje naar SchagenRijtuig 3 Schagen

Op zaterdag 30 juni staat een bezoek aan Schagen gepland. Regio Noord-West gaat dan naar het Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg (www.museumvreeburg.nl). Ook is het vervolgens mogelijk de NH-kerktoren te beklimmen.

Vreeburg is een 17e-eeuwse stadsboerderij die mooi is gerestaureerd. In het rijtuigmuseum, dat is verbonden met de boerderij, staat een aanzienlijke hoeveelheid fraaie rijtuigen en boerenwagens. Het belooft op 30 juni in Schagen een bijzondere dag te worden, want onze oldtimers mogen op de paden in de muziektuin worden opgesteld.

De ontvangst is vanaf 13.00 uur, met dus alleen clubauto’s in de muziektuin. Ingang rechts naast Vreeburg, Loet 14, 1741 BP Schagen. Andere auto’s: het museum ligt aan een straat met gedeeltelijk blauwe zone. Daarom raden wij u aan deze auto te parkeren op het parkeerterrein aan de P-Menisweg. De wandeling vanaf het parkeerterrein, linksaf door het tunneltje, voert langs historische panden en duurt ongeveer vijf minuten.

Bij de ontvangst in Vreeburg staan koffie of thee met Westfries krentenbrood voor ons klaar. Vanaf 13.30/14.00 uur volgt een rondleiding in groepen van maximaal 15 personen (meerdere groepen tegelijk mogelijk) gedurende ongeveer een uur. Vervolgens is het mogelijk onder begeleiding de NH-kerktoren te beklimmen, loopafstand circa drie minuten.  20 tot 40 personen geen bezwaar.

Uiteindelijk sluiten wij rond 16.00 uur af met een drankje en een hapje.

Zoals gezegd is deelname gratis en neem vooral anderen mee. Wel is het voor ons handig om te weten hoeveel mensen er denken te komen. Meld je dus vooraf aan bij Roxanne Wardenaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en geef daarbij ook door met hoeveel personen je komt.


Locatie

Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg
Locatie:
Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg
Straat:
Loet 14
Postcode:
1741 BP
Plaats:
Schagen
Land:
Netherlands
Website:
http://www.museumvreeburg.nl

Omschrijving

HistorieMuseum Vreeburg

Al meer dan 60 jaar gaan tijdens de Westfriese donderdagen authentieke, historische wagens, zoals speelwagens, koetsen, sjezen en tilburry's in optocht door Schagen. Buiten deze donderdagen stonden deze wagens, die eigendom zijn van de Westfriese Folklore, dicht opeen gepakt in een wagenloods achter Museumboerderij Vreeburg. Tentoonstellen voor het publiek was niet mogelijk, wat bijzonder jammer was. Bovendien kampten de Folklore en Vreeburg met ruimtegebrek. Museum Vreeburg had dringend behoefte aan depot- en werkruimte; de Folklore had ruimte nodig om de rijtuigen te onderhouden en de voor uitleen bestemde Westfriese kleding te bewaren.

Gezamenlijk is toen het initiatief genomen om te proberen een Rijtuigmuseum van de grond te krijgen om de ruimteproblemen op te lossen. Met eigen middelen, een legaat, subsidies en andere bijdragen, waaronder een actie van de Schager serviceclubs, is het gelukt de financiering rond te krijgen.

In 2008 was het Rijtuigmuseum gereed, waardoor het mogelijk werd de rijtuigen te exposeren.