Trommelremmen

Evenement

Titel:
Trommelremmen
Wanneer:
08-09-2017, 20:00
Locatie:
Auto Haarlem - Auto Haarlem, Haarlem
Categorie:
regio Noord-West
Gemaakt door:
Alfred van Buuren

Omschrijving

Op vrijdagavond 8 september gaan we het hebben over trommelremmen.

Als we niet zelf zijn overgegaan op schijfremmen, hebben de meeste van onze oldtimers nog trommelremmen. Op 8 november zal Alfred van Buuren ons hier meer over gaan vertellen. Hoe werkt het eigenlijk? Welke verschillende systemen zijn er in de loop der jaren geweest? Kun je trommelremmen zelf afstellen en zo ja hoe moet dat dan?

Het antwoord op deze vragen volgt in Haarlem. Velen van ons hebben goede herinneringen aan de fraaie werkplaats van Alfred achter zijn huis in Zaandam, maar dat is verleden tijd. Alfred is deze zomer verhuisd naar Heerhugowaard. Ook daar komen we vast nog eens langs, maar nu is het er nog niet klaar.

Gelukkig zijn we welkom in de werkplaats van Auto Haarlem, gelegen aan de Frans Halsstraat 33, postcode 2021 EH Haarlem. Dat is iets ten noorden van het station en dus ook per openbaar vervoer prima te bereiken. Op 8 september staat er een Katterug op de brug aan de hand waarvan de uitleg volgt.

LET OP: ter plaatse is een vergunninggebied en mag je niet zomaar parkeren. Maar daar is een handige oplossing voor. Auto’s kunnen na 19 uur voor de vaste prijs van 2,84 euro de hele avond worden geparkeerd in de nabijgelegen parkeergarage Cronjé, onder het terrein van de vroegere Ripperdakazerne, met ingang aan de Kleverlaan. Officieel adres is Kleverlaan 12, 2023 JG Haarlem. Vanuit de garage de voetgangersuitgang aan de Schoterweg pakken en rechtsaf een klein stukje stadwaarts lopen. In haakse bocht rechtsaf en daar is het.

Zoals gebruikelijk begint de avond om 20.00 uur. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.


Locatie

Locatie:
Auto Haarlem
Straat:
Frans Halsstraat 33
Postcode:
2021 EH
Plaats:
Haarlem
Provincie:
Noord Holland
Land:
Netherlands
Website:
http://www.autohaarlem.nl

Omschrijving

De garage voor reparatie van alle automerken.
Tevens zijn wij gespecialiseerd in de Franse auto merken, het bouwen van Burtons en het onderhoud aan klassiekers.

Wij bevinden ons in het bruisende hart van Haarlem vlakbij het welbekende Frans Hals plein.
Doordat de garage zo'n gunstige ligging heeft, kunt u gemakkelijk op de bus of trein stappen om bijvoorbeeld op tijd op uw werk aan te komen, of lekker te gaan winkelen in Haarlem.

Ook kunt u gebruik maken van onze leenfiets.