Bezoek Museum 't Kromhout

Evenement

Titel:
Bezoek Museum 't Kromhout
Wanneer:
24-06-2017, 11:00
Locatie:
Museum 't Kromhout - Museum 't Kromhout, Amsterdam
Categorie:
regio Noord-West
Gemaakt door:
Alfred van Buuren

Omschrijving

Op zaterdag 24 juni staat een bijzonder technisch bezoek in Amsterdam gepland. Kromhout

Regio Noord-West gaat dan op bezoek bij museum en werf ’t Kromhout. De overdekte werf is op zich al iets fraais, met twee van geklonken staal gebouwde hallen. Een van de hallen is ooit gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1887 in Amsterdam en werd daarna hergebruikt.


De Kromhout motorenfabriek was ooit een zeer bekende naam in de scheepswereld. Nu rest alleen nog de herinnering. Museum ’t Kromhout laat de bezoeker kennismaken met Amsterdamse industrieel erfgoed. Uniek is verder het overzicht van de verschillende generaties van vooral Kromhout-motoren. Ontwikkeling en productie daarvan zijn op deze plek begonnen.

Nadere informatie is te vinden op www.kromhoutmuseum.nl

Het museum is voor ons als regio op zaterdag 24 juni speciaal geopend. De vrijwilligers  zullen uitleg geven over de diverse motoren. We zijn van 11.00 tot 13.00 uur welkom. Het adres is Hoogte Kadijk 147, 1018 BJ Amsterdam. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

Op het terrein is eigen parkeergelegenheid. Vanaf half elf is het hek aan de achterzijde van het museum (Kruithuisstraat 27) voor ons geopend. Er is plek voor 25 auto’s. Overigens is het ook altijd een optie om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te komen.


Locatie

Locatie:
Museum 't Kromhout
Straat:
Hoogte Kadijk 147
Postcode:
1018 BJ
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Museum ’t Kromhout is een motorenmuseum waar u de motoren werkend kunt zien. Er is een originele smederij en een filmruimte met historische films over de productie van motoren en over de scheepvaart in Amsterdam. In de vele vitrines vindt u historisch materiaal van de Kromhout motorenfabriek.
t Kromhout 11
Het museum is geschikt voor jong en oud, voor technisch geïnteresseerden, maar ook voor de leek.

De toegangsprijs tot het museum is €6,- p.p. (kinderen onder 14 jaar gratis). Bij groepsbezoek van meer dan 10 personen is de toegangsprijs €5.-p.p.

Voor €25,- per jaar kunt u lid worden en heeft u tijdens openingsuren vrij toegang tot het museum! U ontvangt ook onze nieuwsbrieven met informatie over motoren en het museum.