Swedish Connection: Festival voor Saab en Volvo 27 juli

In het paasweekend van 19 tot en met 21 april opent in Boxtel een ( uniek ?)  beleveniscentrum voor liefhebbers van klassieke en exclusieve auto’s: Classic Park. Basis van het centrum wordt een museum met een wisselende collectie van ongeveer 120 automobielen. Daarnaast wordt de locatie de uitvalsbasis voor evenementen met klassieke- en exclusieve auto's en biedt het complex mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten tot 5000 personen. Een restaurant, toepasselijk genaamd “Miglia Lounge”, een winkel met auto gerelateerde lifestyle artikelen en werkplaats maken het centrum compleet.

Voor de evenementen die in de weekenden gaan plaatsvinden heeft Classic Park, dat ook handelt in klassieke voertuigen,  een joint-venture opgericht in samenwerking met 402 Automotive dat in 2014 grootschalige evenementen organiseert op onder meer het Circuitpark Zandvoort, Autotron Rosmalen en het TT Circuit Assen (zoals Paddock Porsche, Viva Italia, American Sunday, Auto Moto d’Italia, Great British en het Nationaal Oldtimer Festival). Op jaarbasis trekken de evenementen van 402 Automotive meer dan 100.000 bezoekers.

Op de museumlocatie in Boxtel zal er vanuit de joint-venture een 20-tal niche-events georganiseerd worden met uiteenlopende doelgroepen, van Alfa Romeo tot Jaguar en van Isetta tot Rolls-Royce. Classic Park heeft ruim voldoende parkeerruimte en kan deze aanbieden als showruimte tijdens evenementen. Ook in het museum zijn er tientallen showplaatsen. De events worden aangevuld met stands van bedrijven en clubs, bijpassende catering, een concours d’elegance en de bezoeker heeft natuurlijk toegang tot het bezichtigen van de museumcollectie.

volvo-saab logo

Een van de evenementen zal dan op zondag 27 juli   “Swedish Connection” zijn.  Swedish Connection is gericht op de liefhebber en/of eigenaar van een Volvo of Saab, klassiek, youngtimer of exlusief modern.

 

 

 

 Classic Park, Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel

Zie voor meer info: Classic Park Festivals;   Classic Park;   402automotive

 

 

Museum In het Classic Park museumgebouw is elke dag een mooie collectie met 120 klassieke en exclusieve auto’s te bewonderen. Tijdens het festival zal een deel van het museum ingericht zijn met de meest bijzondere modellen. Een restaurant, toepasselijk genaamd “Miglia Lounge”, een winkel met auto gerelateerde lifestyle artikelen, een park en een werkplaats met vijf bruggen maken het centrum compleet.

 

Showpaddock Rondom het gebouw wordt een groen park gecreëerd en samen met de parking aan de voorzijde biedt Classic Park plaats aan bijna 500 mooie showplaatsen. Uw club kan een aantal showplaatsen reserveren door het te verwachten aantal ledenauto’s bij ons aan te melden.

 

Concours d’Elegance Onder leiding van een deskundige jury wordt in verschillende klassen een Concours d’Elegance georganiseerd. Behalve de eer gaan de winnaars ook met leuke prijzen naar huis.

 

Speciaal Thema Elk festival bij Classic Park zal in teken staan van een thema. Voor welk thema tijdens dit event wordt gekozen, maken we binnenkort bekend.

 

Bedrijvenstands & Swapmeet Tijdens elk Classic Park Festival zijn ook bedrijven te verwachten en particulieren wordt de kans geboden om onderdelen en automobilia te verkopen.

 

Voordelen voor clubleden Uw clubleden krijgen € 4,- korting op de entreetickets aan de kassa en €2,- korting op de online voorverkoop. In de onderstaande tabel wordt dit duidelijker gemaakt:

 

Kassa Voorverkoop Bezoeker € 12,- € 10,- Clubleden € 8,- € 8,-

 

Website Alle informatie over dit evenement kunt u bekijken op: www.classicparkfestivals.nl/ Op Facebook zijn de festivals van Classic Park te vinden via: https://www.facebook.com/classicparkfestivals. Op deze Facebook pagina zie je ook diverse impressies van het complex en enkele foto’s van de bouw van het complex.