InterClassics & TopMobiel 17 t/m 19 januari

Poster2014 Interclassics

InterClassics & TopMobiel is het grootste oldtimerevenement van de Benelux en vindt plaats van vrijdag 17 t/m zondag 19 januari in MECC Maastricht. De mooiste en meest exclusieve klassieke auto’s in de Benelux, alles op het gebied van onderdelen, restauratiespecialisten en automobilia en de thematentoonstellingen '100 jaar Maserati', 'Mustang Big Screen Heroes' & 'Pre War Race Legends' maken het evenement een must voor elke oldtimerliefhebber.

Ook de Volvo Klassieker Vereniging zal in Maastricht aanwezig zijn met een stand.

 

De openingstijden zijn 11.00-21.00 op vrijdag en 10.00 -18.00 op zaterdag en zondag. MECC is goed bereikbaar en ook de parkeergelegenheid is voldoende.  

 

Met 33.000 m² , ruim 20.000 bezoekers, een verzorgde aankleding en internationale sfeer is dit een evenement waar er geen tweede van in Nederland is. Het is voor veel mensen wellicht wat ver weg maar deze beurs is zeer beslist de moeite van de reis waard. Een perfecte manier om het autohobbyjaar 2014 in te luiden.

Met de " ICTM14_NL_VOLVO" KORTINGSBON kunt u daarbij € 3 korting pp op de entree krijgen!!.

De beurs is groot genoeg om er een dag door te kunnen brengen en na afloop nog even uit eten gaan in het gezellige Maastricht maakt er een perfecte dag van ! De binnenstad van Maastricht is daarbij een leuk alternatief voor de niet autoliefhebbers in het gezin waarmee een dagje Maastricht voor iedereen leuk kan zijn !

Vereniging FOCWA Specialisten, tezamen met diverse leden, pakken er weer stevig uit. De insteek wordt dit jaar het promoten van het vakmanschap Autorestauratie en Bekleden. Op het speciaal ingerichte FOCWA paviljoen tonen leden van de vakgroep Autorestauratie, onder hun label Dutch Restorers, hun vakmanschap met demonstraties en aanwezige klassiekers. Ook de Bekleedbedrijven hebben een eigen deel op het paviljoen, waar zij met demonstraties hun kennen en kunnen tonen.

Ook zal op de stand van FOCWA “het Mobiel Erfgoed Centrum” (MEC) demonstreren hoe het mogelijk is om vakkennis en know-how over te dragen en te delen met iedereen met behulp van de nieuwste communicatietechnieken. Mobiel Erfgoed Centrum heeft als doel om kennis & kunde te behouden voor het restaureren en beheren van mobiel erfgoed. MEC faciliteert daarom onderzoek en ontwikkeling aan organisaties die mobiel erfgoed beheren en restaureren en aan organisaties die hierin opleiden. Verder faciliteert het MEC ook het verzamelen en delen van deze vakkennis.

Zo zal op de FOCWA stand te zien zijn dat het niet nodig is om bij de oldtimer te staan om hem te repareren...Door toepassing van camera's, videoverbindingen en software is het mogelijk om de ervaringen van vakmensen te registreren terwijl ze bezig zijn en zo wordt er samenwerking bereikt tussen vakmensen onderling waardoor nieuwe inzichten kunnen worden doorgegeven. Tevens profiteren de opleidingen hiervan o.a doordat studenten digitaal toegang krijgen tot de werkplaats. Verder ontstaat de mogelijkheid om een expert op een bepaald gebied te raadplegen terwijl men aan het werk is.

Interessante ontwikkelingen lijkt ons!