1e Technische Dag van het Jongerenregister VKV

Zaterdag 2 november is de eerste technische dag van het Jongerenregister in Barneveld. Op deze technische dag wordt er gedemonstreerd hoe je de cilinderkop van een B30 motor demonteert (de 6-cilinder motor uit de Volvo 164) en waar op gelet dient te worden.

Na deze uitleg willen we natuurlijk zelf ook even sleutelen. Daarom gaan we kleppenstellen, een klusje dat zeer goed is uit te voeren voor de beginnende sleutelaars. Daarom is het mogelijk om onder begeleiding zelf je kleppen te stellen. Waardoor je wat meer ervaring krijgt met sleutelen. Men wordt geacht om minimaal elke 10 000 kilometer de kleppen te stellen dus het komt zeker van pas om het zelf te kunnen doen.

We zijn te gast in de garage van Wim Bottinga te Barneveld, hier is beperkt ruimte om binnen af te stellen, er kunnen 3 a 4 auto's tegelijk daarom gaan auto's in shifts er in en eruit.

kleppenB20

Hierdoor zit er wel een maximum aan auto's dat we kunnen afstellen. Dit aantal staat op 15 auto's waarvan maximaal twee van het type 240 omdat deze tijdrovend zijn om af te stellen. We willen graag de beginners een kans geven. Dus mocht je al de nodige ervaring hebben met kleppenstellen, laat dan het plekje vrij voor een ander die dat niet heeft. Als "oudere" mag je je ook aanmelden, echter de jongeren van de Volvo Klassieker Vereniging krijgen voorrang op de andere leden.  Als je niet gaat kleppenstellen ben je uiteraard ook van harte welkom om even te kijken en een kop koffie te drinken.

Aanvang is 11 uur en we starten om 11.30 uur.

De eindtijd is als we klaar zijn met kleppenstellen, waarschijnlijk rond 16 uur. Volgorde gaat op moment van inschrijving.

Meer info? Klik HIER