Kristoffelwijding Bocholt, 30 juni

Regio Zuid van de VKV nodigt u uit op de Kristoffelwijding in Bocholt (Be) welke zal plaatsvinden op zondag 30 juni 2013.

Verder zal er een bezoek worden gebracht aan 2 musea en de NATO vliegbasis in Peer Kleine-Brogel!

U kunt ons van regio zuid 'sochtends vroeg op het kerkplein van de kerk in Bocholt-Centrum vinden. In het parochiehuis kunt u traditioneel ontbijten (koffie of thee + 2 broodjes) waarna u de tijd hebt om de andere bedevaarders en oldtimerrijders te ontmoeten. Wie dat wenst kan de H. Mis bijwonen van 10.00 uur, de anderen kunnen zich het beste voor 10.30 uur aanmelden want vanaf dan wordt het centrum van Bocholt afgesloten en wordt het zeer moeilijk om nog tot op het kerkplein te geraken, hou daar a.u.b. rekening mee.kristoffel wijding

In tegenstelling tot andere jaren zullen wij deze keer als laatsten worden gewijd, dat heeft als voordeel dat je dan eens het ganse deelnemersveld ziet passeren: van fietsers en motorrijders tot personenwagens, landbouwvoertuigen, brandweer- en andere utiliteitswagens en uiteraard een ganse reeks vrachtwagen in alle maten en kleuren, kortom de moeite om eens te wachten tot de laatsten.

Na onze wijding rijden wij een zeer kort ritje rond het centrum want daarop aansluitend bestaat er de mogelijkheid om te gaan barbecue-en in het Parochiehuis. Dit is facultatief en dient apart opgegeven, kostprijs bedraagt 13,00 euro/pp voor 3 stukken vlees met bijhorende groenten en brood, dranken zijn niet inbegrepen en apart te betalen.

Diegenen die niet wensen deel te nemen aan de barbecue dienen zelf voor hun eten te zorgen maar daarvoor zijn er voldoende eetgelegenheden in Bocholt-Centrum.

Om 13.30 uur stipt vertrekken wij in groep vanaf het kerkplein in Bocholt naar de Nato luchtmachtbasis in Peer Kleine-Brogel . Daar wachten ons 2 interessante musea : eentje vertelt de ganse geschiedenis van de luchtmachtbasis aldaar en het andere is een prive museum waarin allerlei voorwerpen, gaande van uniformen tot motoren, wapens en vliegtuigonderdelen tot zelfs ganse cockpits, worden tentoongesteld.

Omstreeks 16.00 uur krijgt iedereen nog een koffie met de traditionele Limburgse vlaai aangeboden.

Om toegelaten te worden tot dit deel van de vliegbasis dienen wij echter 1 week vooraf ALLE namen en voornamen van de deelnemers in ons bezit te hebben samen met hun geboorteplaats, geboortedatum en nationaliteit. Gelieve dus tijdig in te schrijven met vermelding van de gevraagde gegevens.

De kosten voor de ganse dag bedragen €7,- p.p . Barbecue is facultatief en kost €13,- p.p .

Mogen wij u vragen om voor 20 juni 2013 in te schrijven. Een inschrijvingsformulier kan aangevraagd worden bij het secretariaat van Regio Zuid. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betalen kan op rekening van VCCB met vermelding van uw naam en aantal personen. Het rekeningnummer staat vermeld in het inschrijfformulier.

Tot dan.

Organisatie Kristoffelwijding in samenwerking met Regio Zuid.