Heuvelrug Toer op 26 mei!

Samen met anderen een heerlijke rit door het prachtige gebied van de Utrechtse Heuvelrug op een mooie zondag in mei, wat wil je nog meer. Als dat u aanspreekt is het goed om deel te nemen aan de Heuvelrug Toer 2013, een landelijke rit van de Volvo Klassieker Vereniging, dus voor alle VKV leden toegankelijk, georganiseerd door Regio Midden op zondag 26 mei 2013.heuvelrug2013 2

Waar het óók in 2013 weer om gaat is dat u op 26 mei een gezellige tocht maakt, geniet van de mooie natuur en cultuur van Regio Midden, van het rijden met uw mooie Volvo en van de mensen om u heen. Daar is de hele organisatie op gericht. En we hebben een prachtige route voor u samengesteld van ca. 130 km.

Tijdens de route zult u kennismaken met de verschillende landschappen van en rond de Heuvelrug. Dat zijn niet alleen de mooie wegen in een bosachtige omgeving maar is ook het aangrenzende rivierlandschap in al zijn variaties. Ook zult u langs een aantal bezienswaardige punten geleid worden, waar u eens rustig uit kunt stappen en kennis kunt maken met het cultureel erfgoed in de provincie Utrecht. En last but not least, her en der zijn voldoende mogelijkheden om een kop koffie te drinken of op uw eigen moment te lunchen.

heuvelrug2013 1We vertrekken tussen 9.30 en 10.00 uur in de morgen, en verwachten de eerste auto’s zo rond 15.00 uur weer terug. Dat betekent dat we ook inderdaad van u verwachten dat u regelmatig de auto verlaat om te genieten van al het schoons dat u voorgeschoteld krijgt, of voor het uitvoeren van een opdracht. Deze opdrachten hoeft u natuurlijk niet te doen, u kunt ook gewoon lekker toeren. Maar wilt u zelf de wisselbeker ook een jaar lang op de schoorsteenmantel hebben staan, net als de winnaars van 2012, tja dan moet u er wel wat voor doen en een aantal opdrachten uitvoeren. Ook voor de kinderen tot 12 jaar hebben we een aantal specifieke opdrachten voor onderweg.

U hoeft niet te navigeren om de goede route te vinden, zelfs geen “bolletje/pijlte”. U krijgt een goed uitgewerkt routeboek waarmee u de hele toer vlekkeloos kunt volgen en waarmee u eigenlijk niet kunt verdwalen. We starten en eindigen bij Chalet Waterloo. Dit vindt u op de weg tussen Amersfoort en Doorn (N227), langs de Leusderhei. Het adres is Doornseweg 18, 3832RL in Leusden. Wij vragen u om daar aanwezig te zijn tussen 9.00 en 9.15 uur.

Denkt u er aan dat Chalet Waterloo langs de parallelweg ligt, en u in eerste instantie aan zult komen via de provinciale hoofdweg? U ziet het vanzelf als u er langs rijdt, u moet dan een stukje omrijden om bij het Chalet te komen.

Inschrijving en kosten

De kosten voor deelname aan de Heuvelrug Toer 2013 zijn € 7,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 5,00. Deze bedragen maken het ons mogelijk u enkele versnaperingen aan te bieden. De lunch onderweg is voor eigen rekening. De bijdrage van de club en enkele sponsoren zorgen ervoor, dat we u behalve het routeboek ook een mooi schildje en enkele prijzen voor de geslaagdste puzzelaars aan kunnen bieden. En daarnaast per auto een mooie foto, genomen bij de start.

U wordt verzocht zich in te schrijven bij onze activiteitencoördinator Rob Kooi. Zijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en zijn telefoonnummer is 036-5224871.

Bij het inschrijven vermeld u, in verband met het toesturen van de foto:

 • Naam.
 • Adres.
 • Type en kleur auto
 • Kenteken
 • Wilt u het inschrijfgeld storten op rekening 141.55.98.02 ten name van Volvo Klassieker Vereniging o.v.v. Heuvelrugtoer 2013?

  Namens Regio Midden,

  tot ziens op 26 mei.

  Jaap Blijleven, coördinator