Najaarsevenement in Dieue-sur-Meuse 21 en 22 september 2013

De "Frankrijkredactie" ontving het volgende stuk, dat misschien ook voor de VKV leden interessant is:

Elk jaar zijn er in september in de regio Dieue-sur-Meuse ten zuiden van Verdun (Noord-Frankrijk) traditionele Maasdorpfeesten onder de naam ‘Fête du Four’ (ovenfeest).
Er bestaat een uitwisselingsproject tussen deze Maasstreek en Maasstreek Nederlands Limburg. Dit project wordt ondersteund door de lokale overheden, VVV's, ondernemingen, verenigingen etc.verdun


In 2013 staat het evenement in het teken van de geschiedenis van de automobiel. Daarom heeft de Franse organisatie de lokale oldtimerclubs uitgenodigd, evenals buitenlandse, om op 21 en 22 september het feest luister bij te zetten. Ze hopen op ongeveer 200 deelnemende automobielen. Voor deelname aan deze activiteit worden niet alleen belangstellende Old Timer clubs uitgenodigd, maar kunnen ook individuele Old Timerbezitters. Onder Old Timers wordt verstaan: auto’s, motoren, caravans, bestelauto’s, bussen.

In september 2012 hebben een vijftiental oldtimers van diverse pluimage vanuit Zuid-Limburg de reeds uitgezette routes gereden. Deze tocht was georganiseerd door en voor leden van de IVAC Old Timerclub en de Citroen DS club. De deelnemers zijn ter plekke te gast geweest bij de Traditions Meusiennes. Het was een meerdaagse tour naar dit gebied als voorproef voor een grotere deelname in 2013.
Alles gaat over prachtige goed berijdbare binnenwegen. Er kan overnacht worden in een eenvoudig en degelijk hotel of op een camping. De hotels bieden aan hun gasten ontbijt en diner van uitstekende kwaliteit. Medewerkers werken op vrijwilligersbasis waardoor er geen organisatiekosten berekend hoeven te worden.

Het officiële festijn, het ovenfeest in Frankrijk zelf begint voor de deelnemers op zaterdagavond en neemt de hele zondag in beslag. De Franse organisatie verwacht dat de deelnemers het gehele programma aanwezig zijn en niet voor 18.00 uur zondagavond vertrekken.

De reis vanuit Zuid-Limburg is een vierdaagse: vertrek op vrijdagochtend 20 september via een toeristische route door de Belgische Ardennen naar de camping en/of hotel.

Zaterdag overdag wordt een programma voor de deelnemers van buitenaf in en rond Verdun georganiseerd. Een rondrit door de regio Verdun met aandacht voor de herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog met zijn monumenten en musea, onderweg een gezamenlijke lunch. Of een rit via de Voie Sacrée naar Bar le Duc eveneens met een gezamenlijke lunch. In de avond de Franse feestavond met buffet. Zondag zijn we in het dorp met onze auto’s present, genietend van het Franse gebeuren en de andere oldtimers. Er wordt gevraagd om de auto, het merk of de autoclub te promoten. Kleding passend bij het jaartal van de auto wordt zeer op prijs gesteld. Laat uw creativiteit maar eens werken!

Voor een gevarieerd programma met volop gelegenheid contacten te leggen met Old Timer bezitters uit onder meer Frankrijk wordt op de zondag gezorgd. Overdag wordt aan alle deelnemers een lunch aangeboden door de organisatie. Het evenement duurt tot 18.00 uur, waarbij verwacht wordt dat we tot het eind blijven. Op maandag 23 september, via een andere toeristische route dan de heenreis en wel via Luxemburg, terug naar Zuid-Limburg.

Omdat de verwachting is dat lang niet alle clubleden die interesse in deze reis hebben, het gehele evenement kunnen bijwonen, is de volgende voorinschrijving mogelijk:

  1. Deelname aan het officiële programma van zaterdagavond tot zondagavond.

  2. Deelname aan alle activiteiten op vrijdag tot en met maandag 20, 21, 22 en 23 september 2013. Keuze hotel of camping. Bij interesse kan voor een overnachtingadres van donderdag op vrijdag in Zuid-Limburg gezorgd worden. Komt u van elders uit Nederland, Duitsland of België dan kunt u op eigen gelegenheid op heen- en terugweg naar de eindbestemming rijden.

  3. Deelname van vrijdag tot zondagavond 18 uur. Waarbij de volgende varianten mogelijk zijn: u reist aan via Zuid-Limburg of op eigen gelegenheid. De terugreis is alleen maar op eigen gelegenheid.

De prijzen kunnen nog niet definitief vastgesteld worden, dat hangt ondermeer af van het aantal deelnemers. Daarom betreft het nu een vrijblijvende voorinschrijving, waarna in mei de definitieve inschrijving kan plaatsvinden. Indicatief (dus niet definitief): optie 1 met verblijf in hotel, incl. ontbijt, lunch op zaterdag, eventuele entrees op zaterdag en diner/buffet (op genoemde dagen) per persoon 225 euro. Voor meereizende kinderen en bij verblijf op camping en bij optie 2 liggen de prijzen beduidend lager.

Voor de deelnemers die niet het volledige hotelarrangement boeken, omdat ze of kiezen voor een andere variant van deelname en/of op een camping verblijven wordt de prijs van het arrangement aangepast.

Voor een eerste impressie van de streek zie de website van het organiserende Traditions Meusiennes: www.traditions-meusiennes.jimdo.com.  En v erder: http://www.ivacoldtimerclub.nl/

Namens deze Franse organisatie zijn vanuit Limburg:
Ine Hellwig, Debbie van Geijn en Jef Maurer de personen die de gehele reis vorm hebben gegeven en zullen begeleiden.

Wij zijn te bereiken via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-22465929 Ine Hellwig