Prodriverally 13 augustus 2011

Prodriverally

Paul Maaskant en zijn zoon Mark Maaskant zijn bekende gezichten in rallywereld. Gezamenlijk hebben ze meer dan twintig jaar rally’s gereden. Alle in twintig jaar opgedane ervaring hebben ze nu in een eigen evenement gestopt en is de Prodriverally een feit. De kenmerken van de Prodriverally zijn: sportief, compact en voor “elk wat wils”, aldus Paul Maaskant. De Prodriverally is voor Nederland uniek omdat er is gekozen voor een concept met twee belangrijke aspecten: een uitdagende kaartleesrally met 2 regelmatigheidsetappes én een 6-tal klassementsproeven met bogeytimes op de Prodrive Test Tracks in Lelystad. Echt een “fifty fifty” verhouding wat betreft navigator en rijder.

 

Paul Maaskant, rally organisator Jacques Limpens en Testtracks uitzetter Michael Koel samen met hun bemanning, staan garant voor de organisatie en het verloop van de rally. Vlot, soms lastig kaartleeswerk zonder geneuzel, mét de nodige regelmatigheidsetappes zal de uiterste concentratie vergen. De rijtechnisch volop stuurmanskunsteisende klassementsproeven bepalen 50% van de einduitslag. Er zullen over de gehele dag 6 uitdagende klassemenstproeven plaatsvinden. De verschillende klassementsproeven vinden onder andere plaats op waterrijke- of arctisch gladde wegdekken. Maar ook droog asfalt zal niet ontbreken. Er wordt tijdens de rally gebruik gemaakt van professionele meetapparatuur met startklokken.

De rally start vanuit het Bilderberg Hotel ‘s Speulderbos in Garderen en verloopt via Veluwse wegen en dreven richting Flevoland. De inschrijving voor de Prodriverally 2011 staat open voor deelname in de Sport en Tour klasse.

Meer informatie is te vinden op: www.prodriverally.nl