Techno Classica Essen 2011

logoTechnoVanaf vandaag 31 maart t/m 3 april wordt weer de Techno Classica in Essen gehouden.

De redacties van het VKM en de website mochten gisteren (30 maart) al op de persdag komen kijken en grepen die gelegenheid met beide handen aan, vooral omdat ook Volvo Heritage er voor het eerst met een stand aanwezig is.Stand_overzicht_WEB

Er wordt gevierd dat de P1800 dit jaar 50 jaar is geworden en daarom staan er op de stand diverse speciale P1800's, waaronder een prototype: de P958-X1 uit 1957, in ongerestaureerde staat. Verder o.a. een Volvoville cabriolet in prachtige staat, en interessante schaalmodellen van de ontwerpafdeling die mooi laten zien hoe de vorm van de P1800, maar ook de P1800 ES is ontstaan.

P958-X1_1957_WEBWe hebben Claes Rydholm, de directeur van Volvo Cars Heritage mogen ontmoeten, die vergezeld was van misschien wel de beroemdste Volvo rijder: Irv Gordon uit de USA, die het wereldrecord afstand met één auto in handen heeft. Hij vertelde ons dat hij nu meer dan 2,8 miljoen miles (4,5 miljoen kilometers!!) heeft gereden met zijn rode P1800 uit 1966.

prototype1800_1_webVanaf vandaag zal ook Pelle Petterson op de Volvo Heritage stand aanwezig zijn, de feitelijke ontwerper van de P1800 en verder is het nieuwe boek over de P1800 door Kenneth Collander en Mats Erikson te bewonderen, naast een presentatie van de grote printer waarmee Volvoprints.com originele fabrieksfoto's aanbiedt.

Als u naar de beurs gaat, zult u naast de Volvo's natuurlijk ongelofelijk veel zéér prachtige en unieke klassiekers kunnen bewonderen, auto's die je bepaald niet elke dag tegenkomt! Wij hebben een aantal auto's gezien die we tot nu toe alleen van foto's kennen! De andere grote fabrikanten pakken flink uit met hun verleden: zoals in de persconferentie een aantal directeuren van de diverse heritage-afdelingen van de grote fabrikanten zeiden: om een toekomst te krijgen, moet je een verleden hebben!

 

Het is mooi om te zien dat  Volvo zijn rijke geschiedenis nu ook aan de wereld toont en werkt aan service en ondersteuning voor onze klassiekers!

 

Een aanrader dus, deze beurs!

Voor meer foto's:

 

Stand_overzicht_2_WEB

 

Deel van de stand met rode P1800 en Volvoville Cabriolet.

 

 

Stand_overzicht_3_WEB

 

 

Met videopresentatie

 

 

Volvoprints_WEB

 

 

 

VOLVOPRINTS.COM

 

Volvoville_WEB

 

 

 

De Volvoville cabrio

 

prototype1800_paravan_WEB

 

 

 

De paravan van de X1

 

prototype1800_kenteken_WEB

 

 

 

Kenteken achterkant X1

 

prototype1800_benzinedop_WEB

 

 

De benzinedop van de X1

 

 

Race1800_WEB

 

 

 

Race/rally uitvoering

 

ClaesRydholm_WEB

 

 

 

Claes Rydholm

 

Hybrid3_WEB

 

 

 

In een Volvo trapautootje:Crashtest Dummy: 30.000 euro!

 

IrvGordon_WEB

 

 

 

 

Wereldkampioen mijlenvreten met dezelfde auto: Irv Gordon

Model2_WEB

Model3_WEBModel1_WEB

Ook hebben we de stand bezocht van de Volvo Club Deutschland. Ze staan in hal 2, met DAF's en Volvo 66 en 343!

Hun website is: http://www.volvoclub-deutschland.de/ , ze hebben momenteel zo'n 500 leden met allerlei types Volvo.