Techno-Classica Essen ook in 2011 weer bomvol

De grootste oldtimerbeurs van Europa staat van 30 maart tot 3 april weer op de agenda. Dan vindt namelijk in Essen weer de Techno-Classica plaats. Op 30 maart is de beurs open voor de pers en vakbezoekers, op 1 april gaan de deuren open voor het grote publiek. De beurs beleeft in 2010 haar 22e editie.

Ook dit jaar zal de Techno-Classica haar positie als wereldbeurs van de internationale klassieker-scene verder uitbouwen: alle 20 hallen van de jaarbeurs Essen zijn helemaal volgeboekt! Met bezoekers uit 41 landen, meer dan 1.150 exposanten uit 28 landen en meer dan 1.100 geaccrediteerde journalisten uit 30 landen heeft de Techno-Classica de grootste internationale uitstraling van alle klassieker-beurzen. Meer dan 200 oldtimer-, youngtimer- en merkenclubs maken met hun fantasievolle en onderhoudend ingerichte clubinformatiestanden de „klassieker-wereldbeurs “ – aldus de Techno-Classica woordvoerder – tot het grootste autoclubforum ter wereld. De goede stemming bij de oldtimer-dealers, -restaurateurs en -verzamelaars duiden erop dat ook de TECHNO-CLASSICA 2010 weer een beurs van de superlatieven wordt.

Meer informatie op: www.siha.de

50_years

De deelname van Volvo Cars Heritage aan de TechnoClassica in Essen staat in het teken van de vijftigste verjaardag van de Volvo P1800. De Volvo stand wordt bevolkt door een fantastische selectie van auto’s en interessante mensen. Verder zijn er nog een paar verrassingen.

Vijftig jaar geleden werd gestart met de productie van de prachtige Volvo sportwagen en de eerste leveringen volgden snel. Afbeeldingen van de auto’s circuleerden toen al een jaar! Geen enkel ander Volvo model heeft een dergelijke indruk in de geschiedenis van Volvo auto’s gemaakt en dat moet echt gevierd worden. Dat wordt gedaan met een scala van bijzondere auto’s en met mensen die meer dan gemiddeld met deze auto betrokken zijn.

De Volvo Cars Heritage stand toont zes bijzondere auto’s, elk met een eigen verhaal:

De X1, het allereerste prototype, in 1957 met de hand gebouwd door Frua in Turijn.

Een P1800 van Jensen Motors in Engeland met chassis nummer 5063.

Een P1800S uit 1963, aangepast voor rally en racing conform de regels van FIA.

Een 1800S uit 1966, door Volvoville (USA) omgebouwd tot cabriolet.

Een 1800E uit 1971, deze wordt nog voor de show gerestaureerd.

Een 1800ES uit 1972 in een heel mooie conditie.

 

Andere sterren op de stand zijn Pelle Petterson, de ontwerper van de P1800 en Irv Gordon, die meer tijd achter het stuur van zijn ’66 1800S heeft doorgebracht dan enig ander. Hij staat met meer dan 4,5 miljoen kilometers in het Guiness Book of Records. Een record wat waarschijnlijk nooit meer verbroken wordt.

 

Als de productie meewerkt, wordt een nieuw boek gepresenteerd: “P1800, from idea to prototype and production”. Geschreven door twee zweedse enthousiasten, Kenneth Collander en Mats Eriksson. Hopelijk kan het boek op de beurs verkocht en door Pelle en Irv gesigneerd worden.

 

Een andere première op de stand is de DVD van Original Technical Publications “Volvo Service and workshop literature”. Eén disc in plaats van 15 kilo papier om je Volvo weer op de weg te krijgen.

OTP zal alle literatuur over Volvo auto’s tussen 1927 en 1999 op 11 discs beschikbaar hebben.