Elandproef 2011

Voor de 12e keer zal op zondag 3 april 2010 vanaf 9.30 uur in Lelystad het (in)spannende voorjaarsevenement worden georganiseerd. Voor de leden van de Volvo clubs staat het Midland Circuit in Lelystad weer de hele dag ter beschikking.

Elandrun_01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit jaar wordt dit evenement mede georganiseerd door het Volvo rallyteam. De deelnemers starten één voor één vanaf circa 10.00 uur. De organisatie zal er alles aan doen om de wachttijden zo kort mogelijk te houden en op tijd te starten. Bijrijders moeten minimaal 16 jaar zijn.
Elandrun_02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar zijn door de organisatie de Volvoclubs en registers uitgenodigd van de Katterug, V 340-360, V 240-260, V 700-900, V 850-70 en P 1800 ES. Ondanks het imposante moderne geweld wil ik met nadruk de oer Volvo's aan moedigen om mee te doen. Zeker als u met uw klassieker meer rijvaardigheid wilt opdoen. De rijders van het Volvo Rallyteam willen u graag begeleiden tijdens een van uw rondes.

 

Voorwaarde is dat er ook alleen gereden mag worden in clubauto's. Hierbij roep ik in het bijzonder ook de deelnemers aan de Panamericana ofwel de rit van de Condor op om hun rijvaardigheid op peil te brengen voor deze fantastische tocht .

Lidmaatschap van één van de Volvo clubs of registers is uiteraard verplicht. Wat ook verplicht is dat de auto is voorzien van geldige APK en geschikt is en uitsluitend bedoeld is voor deelname aan het normale weg verkeer.

Deelname kosten van deze Eland proef is dit jaar € 15. De Volvo V44 Vereniging financiert deze dag en geeft haar leden € 5,-- korting, op vertoon van het V44 pasje, let hier zelf even op.

U rijdt geheel voor eigen risico en vergeet de helm niet.

Deelname uitsluitend bij voorinschrijving! U kunt zich per mail opgeven via www.volvo-elandrun.nl

en wel voor 20 maart..Vul de gevraagde gegevens in op het contactformulier en klaar ben je. De betaling en ondertekening doe je op de dag zelf (de website www.volvo-elandrun is vanaf 23 januari 2011 actief).

De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers te weigeren of uit te sluiten.

Elandrun_03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het circuit, dat volledig is voorzien van asfalt, is door middel van pylonen een parcours uitgezet met daarin een aantal pittige bochten. De rijders en hun Volvo's moeten proberen om dit parcours in een zo kort mogelijke tijd af te leggen. Iedere rijder kan meerdere pogingen wagen. Daardoor wordt het parcours vertrouwder en de kans op een mooie klassering groter. Er zijn ruime groenstroken en uitrijstroken rond het parcours zodat de risico's minimaal zijn. Desondanks is deelname geheel voor eigen risico. Het is al vele jaren perfect verlopen en we willen dat dit jaar weer op dezelfde prettige wijze doen. Publiek op de baan is absoluut niet toegestaan. Aanwijzingen van de speaker, de veiligheid marchals en starter moeten strikt worden opgevolgd. Het spreekt voor zich dat de organiserende verenigingen en personen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

Elandrun_04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rondetijden worden handmatig geklokt. Deelnemers worden door de organisatie ingedeeld in negen klassen. Het spreekt voor zich dat het verschil tussen een B4B een B20, B30 of zelfs een B5234 (850) tamelijk groot is. Toch sluiten we verrassingen niet uit. Sommige oudjes zijn kwieker dan ze eruit zien maar het komt vooral op stuurmanskunst aan.

De regels en klassen worden weer duidelijk ter plaatse aangegeven. Deelnemers krijgen van tevoren uiteraard instructie.

Aan het einde van de dag tegen 17.00 uur sluiten we het evenement af.

Elandrun_05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeschouwers hebben ieder jaar genoten! Dus ook voor leden die niet zelf met hun auto het circuit op willen en voor familieleden en vrienden, belooft dit evenement zoals ieder jaar weer een aantrekkelijk schouwspel te worden. Iedereen die Volvo een warm hart toedraagt wordt hierbij uitgenodigd om te komen kijken. Vele kijkers werden enthousiaste deelnemers!

Daarnaast biedt het Volvo Rallyteam de toeschouwers de mogelijkheid om een snelle ronde mee te rijden in een van de rally Volvo's. Een unieke ervaring vanuit de zetel van de navigator. De rally Volvo's rijden hun demonstratie rondes tussen de normale deelnemers door zonder mededinging.

Elandrun_06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de kantine worden tegen redelijke prijzen koffie, broodjes en snacks geserveerd. Vanuit de kantine kunnen de rijders op het circuit worden gevolgd. Hopelijk is het weer net zulk mooi weer als vorige jaren. Dan is het nog leuker om op de verhoogde tribune te zitten. Hier vandaan is het hele circuit te overzien. Wel een vriendelijk maar dringend verzoek; houdt het terrein schoon er staan voldoende afvalbakken, gebruik ze ook. Het is niet de bedoeling dat de vrijwilligers tijd moeten besteden aan het opruimen van papier, etensresten etc.

Elandrun_07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Midland Circuit ligt aan de Talingweg 89 bij Lelystad in de Flevopolder en is vanuit de richting Amsterdam of uit het noorden van het land heel goed bereikbaar via de A6. Als u via Utrecht en Amersfoort komt, neemt u het beste de A27 van Hilversum naar Almere en daarna de A6 naar Lelystad, afslag 10. Het vliegveld en daarna testcircuit RDW en ANWB staat daar al op de borden aangegeven.

Natuurlijk kan deze dag geen succes worden zonder vrijwilligers. Dit jaar wordt er dan ook verwacht dat iedere deelnemende aangesloten club 2 vrijwilligers voor deze dag levert.

Wat heb je als vrijwilliger nodig voor deze dag? Een goed humeur ( een paraplu ) en een paar sport schoenen.

Inschrijven: www.volvo-elandrun.nl/