Midwinter Classic 13 februari

In februari 2009 beleefde de ooit befaamde Midwinterrit zijn wederopstanding als Midwinter Classic. Een groepje enthousiaste en zeer ervaren ritten- en rallysporters bliezen de ooit eveneens legendarische Autosportvereniging ‘de Wegkruisers’ nieuw leven in en realiseerde een geslaagde herstart van MWR. Nu dus onder de naam Midwinter Classic. Dat deze 1e Midwinter Classic een daverend succes werd is overduidelijk gebleken getuige het aantal deelnemende equipes (het startveld was vol geboekt) en de enthousiaste en lovende reacties na afloop. En wat voor een start was het met alle ingrediënten die een rit vroeg in het jaar zo aantrekkelijk kan maken. Sneeuw bij de start en een lekker winterzonnetje in de middag.

Onder de deelnemende equipes bevonden zich vele oud-rittensporters, historische rallyrijders en vele enthousiaste beginners. Hun verzoek na afloop; volgend jaar graag weer zo’n rit !!! Aan dit verzoek voldoet de organisatie graag en op 13 februari 2011 staat de derde editie van de Midwinter Classic op het programma.

U kunt het nieuwe klassiekerjaar 2011 beginnen met een leuke rit vanuit een nostalgische startlocatie in Monnickendam. Met als decor van de Midwinter Classic het Noord-Hollandse landschap in hopelijk weer aangename winterse omstandigheden. Een dagrit van ca. 200 km met pittige, maar goed rijdbare kaartlees-trajecten op een eenvoudig reglement. Deelname staat open voor alle bouwjaren en typen auto’s, maar de voorkeur gaat uit naar ouder dan 25 jaar of jongere sportcoupés en cabriolets. Er kan gestart worden in de sport- of toerklasse.

Meer informatie op: www.dewegkruisers.nl