InterClassics & TopMobiel 2011

Op 14, 15 en 16 januari 2011 vindt de volgende editie van InterClassics & TopMobiel plaats, met het thema 125 jaar Mercedes Benz.  Na de buitengewoon  enthousiaste reacties van zowel deelnemers, bezoekers als pers over de editie van 2010 met het thema 100 jaar Alfa Romeo, is de organisatie vastberaden om van InterClassics & TopMobiel 2011 minimaal hetzelfde succes te maken! Tijdens deze editie is de hoofdrol weggelegd voor een unieke verzameling van modellen uit de rijke Mercedes Benz historie.

Ook uw Volvo Klassieker Vereniging is hier aanwezig met een stand.


Benz was de eerste autoproducent ter wereld en begon met de bouw van zijn eerste voertuig in 1885. Benz ging in 1926 samenwerken met Daimler. De geschiedenis wilde dat de Oostenrijks-Hongaarse Consul in 1900 één van de eerste grote klanten werd van Daimler Motor Gesellschaft met een bestelling van 36 automobielen. De Consul had een dochter, Mercédès Jellinek, waarvan Daimler zodanig gecharmeerd was dat hij zijn automobielen de naam Mercedes meegaf. Een grote naam in de autowereld was geboren. In samenwerking met Mercedes Benz Nederland en Stichting Mercedes Benz Automobiel Clubs Nederland wordt een prachtige verzameling van Mercedes Benz klassiekers in Maastricht geëxposeerd.
Hoewel het thema een belangrijke rol speelt, houdt InterClassics & TopMobiel 2011 vanzelfsprekend meer in dan alleen 125 jaar Mercedes Benz. De mooiste klassiekers zijn terug te vinden op de beursvloer. Onderdelen, automobilia en alles dat daarmee te maken heeft, maken het aanbod compleet. Ook partijen als FOCWA, KNAC, FEHAC, BFOV en LOF zijn dit jaar weer te vinden op hét oldtimerevenement van de Benelux. TopMobiel herbergt de meest exclusieve klassiekers en ook Top Shops Holland is weer van de partij om dit gedeelte van de beurs de gepaste uitstraling te geven en aan te vullen met de nodige dosis lifestyle.
Genoeg redenen dus om weer een bezoek te brengen aan Maastricht in het begin van het nieuwe jaar.