De 100 mijl van Amsterdam

100_miles

"The 100 Miles of Amsterdam will take place, whatever the weather conditions."

Is dat stoer of niet?!

Vorig jaar heeft er een reportage over deze rally in het VKM gestaan. Nu een aankondiging vooraf. Het is een groot spektakel

In de nacht van 19 op 20 december beleven 50 vooroorlogse oldtimers de langste dag van het jaar. Museumstukken van 50.000 euro tot meer dan een miljoen worden uit hun warme stalling gehaald om een nachtrally van 100 mijl te maken.

Startpunt is de Hollandsche Manege aan de Overtoom in Amsterdam. De Finish het Filmmuseum in het Vondelpark. Daartussen liggen 100 mijl met de donkerste, smalste en glibberigste wegen van groot Amsterdam die overwonnen moeten worden met vooroorlogse techniek, vooroorlogse verlichting en in de meeste gevallen in open oldtimers. In combinatie met de decemberduisternis, wind, regen en een gevoelstemperatuur die vermoedelijk rond de -20°C zal schommelen gaan het uiterste van bestuurders en bijrijders vragen.

Om weer een beetje mens te worden is een middernachtelijke stop in Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde gepland. Maar daarna gaat de rally weer onverminderd zwaar voort. De organisatie heeft er naar gestreefd om met 60 bruggen, onverlichte, kronkeldijkjes, smalle doorgangen en vrijwel onbegaanbare achterwegjes de deelnemers elk richtingsgevoel te ontnemen. Toch worden ook heel aardige locaties aangedaan en zullen stukken van de lichtjesroute in het parcours zijn opgenomen. Met name daar zal het voor het publiek een prachtig schouwspel zijn. Oldtimers die eigenlijk zelden of nooit op straat te zien zijn, duiken nu onverwacht op in het winterse landschap. Het is een uniek evenement voor Amsterdam en ook de lokale politiek begint er zich positief voor te interesseren en niet onbelangrijk een deel van de opbrengst naar stichting WarChild.

Mooie publieks- en fotografie plaatsen:
v.a. 20.00 vertrek uit de Hollandsche Manege aan de Overtoom
va. 20.15 passage Reestraat, Amsterdam Watch Company
v.a. 20.20 passage Koningsplein
v.a. 20.20 passage Beurs Berlage
v.a. 21.20 passage havenkade Volendam
v.a. 23.30 stop bij Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde
v.a. 01:30 passage P.C. Hooftstraat
v.a. 01.30 finish bij Vertigo/Filmuseum in het Vondelpark

Voor meer informatie: www.the100miles.com

bron: oldtimer nieuws