Kristoffelwijding

In samenwerking met 

Volvo Classic Club Belgium

Kristoffelwijding 2022, zondag 26 juni

Op zondag 26 juni vindt een bijzondere Kristoffelwijding plaats. Normaal gesproken zou op de laatste zondag van juni 2020 de 90-ste “Zegening der voertuigen” plaatsvinden maar wegens het Corona virus is toen alles uitgesteld. De tijd is nu rijp om deze speciale viering alsnog door te laten gaan.

Voor wie de Kristoffelwijding in Bocholt nog niet kent, hierbij wat geschiedenis: Telkens op de laatste zondag van juni worden er ongeveer een duizend driehonderd voertuigen gewijd en dit reeds vanaf 1931. Het begon met 164 auto’s en 135 motoren en het aantal deelnemers groeide met de jaren. De Kristoffelwijding is een moment om stil te staan over je eigen weggedrag.

Hoe ziet ons programma eruit:

Er is het traditioneel ontbijt in het Parochiehuis vanaf 9.30 uur. Onze wagens verzamelen op het Kerkplein. Naast onze oldtimers zullen er een aantal voor-oorlogse oldtimers van diverse merken opgesteld worden om meer luister te geven aan deze bijzondere dag. Wie wil kan de H.-mis bijwonen om 10.00 uur. Dadelijk na de mis start dan de wijding onder het goedkeurend oog van de 4 meter hoge Kristoffelreus uit Roermond geflankeerd door zijn dragers en kleurrijk gevolg. Voetgangers, fietsers en ander licht verkeer openen de stoet. Daarachter volgen de oldtimers en wijzelf. Via een korte rit rijden wij naar onze parking in de buurt van de kerk waarna wij de rest van de wijding van nabij kunnen volgen. Meer dan 1.300 voertuigen passeren de zegenstal voor hun wijding.  Brouwerij Martens zal op deze dag ook e.e.a. organiseren maar verdere details zijn ons tot op heden niet gekend.

Omstreeks 12.30 uur, na de wijding, is het tijd voor wat eten; bij onze feestzaal in het Biotechnicum zal een frietwagen klaar staan om u te bedienen met lekkere verse frieten en een ruime keuze bijhorende snacks, je kan er 2 uur onbeperkt aanschuiven tot je honger over is! Uiteraard is er drank verkrijgbaar voor eigen rekening.

Na het eten starten wij in kleine groepen van +/- 20 personen aan de begeleide rondleidingen in het gekende brouwerijmuseum en de parochiekerk met het torenverplaatsingsmuseum. Na de rondleiding heeft u nog recht op een gratis consumptie in onze feestzaal.

Wij sluiten omstreeks 16.00 uur af met een lekker stuk Limburgse vlaai. Koffie en thee zijn er te verkrijgen voor eigen rekening.

De kosten voor VKV leden bedraagt €29,- pp. Vooraf inschrijven is verplicht en gezien het karakter van deze wijding vragen wij om zoveel mogelijk met onze oldtimers te komen. Er zal ook slechts een beperkt aantal wagens worden toegelaten om alles in goede banen te kunnen leiden.

Tot binnenkort !!

Aanmelden en betaling gaat rechtstreeks via de belgische organisatie; het inschrijf forrmulier kunt u opvragen bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenement-informatie

Organisatie regio Zuid
Type evenement Toertochten & Ritten
Startdatum 26-06-2022