Bezoek motor revisiebedrijf

Motus Classic: technische avond op 7 februari in HaarlemMotus Revisie klein 2

Een bijzonder bedrijfsbezoek op vrijdag 7 februari. Regio Noord-West is dan te gast bij Motus Classic, een kleinschalig revisiebedrijf in Haarlem. Eigenaar Henk Vijlbrief is onze gastheer. Motus is een machinefabriekje en revisiebedrijf voor klassieke en exotische motoren, versnellingsbakken, koppelingen en aandrijfassen.

Op 7 februari zal de focus liggen op het boren en honen van motorblokken ten behoeve van overmaat zuigers en het plaatsen van bussen en dergelijke. Henk Vijlbrief gaat daar een kort praatje over houden met de do’s and don’ts . Motus zal zorgen dat er praktijkvoorbeelden zijn en dat er vragen gesteld kunnen worden over allerhande revisiezaken. Ook Henk’s collega Theo Smeltink is aanwezig voor het behandelen van vragen.

We zijn bij Motus Classic beland via ons clublid Bruce Verweij. Hij is bezig geweest met zijn ‘142-project’ met onder andere een getunede motor van Tinus Tuning. En bij werk aan de versnellingsbak, de motor en de gehele aandrijftrein werd hij geholpen door Motus Classic.

Bruce: ,,Het is een klein bedrijf met slechts twee man, maar wel met veel ervaring op klassiekergebied. En goed betaalbaar.” Zie ook alvast de website voor wat Motus kan: www.motusclassic.nl

Omdat Motus Classic vrij klein is, is er geen ruimte voor hele grote gezelschappen. Maar daar is een mooie oplossing voor. Bruce Verweij heeft een eigen royale werkruimte tegenover Motus Classic, het is maar twintig meter lopen! Bij hem is op 7 februari de ontvangst en staat de koffie dus klaar. Henk Vijlbrief zal daar ook zijn inleidende verhaal houden. Zo nodig worden we vervolgens opgesplitst om in groepen naar Motus over te steken. Bij Bruce is dan voor de tijdelijke achterblijvers ook nog voldoende op Volvo-gebied te zien en te bespreken.

Tappersqweg 49D 1 klein 2De avond begint om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30. Het verzameladres van Bruce Verweij is
Tappersweg 49D 2031ET Haarlem, en dat is precies tegenover nummer 2C van Motus. Op het glas van de voordeur van Bruce staan de namen “Verweij-Oosterduin” en “Nexus Marine Solutions”. 

Parkeren kan in de straat, maar ga niet voor in- en uitritten staan! Verder is er voldoende parkeergelegenheid op 60 meter afstand, direct om de hoek. Voor de zekerheid hierbij ook een kaartje, want de nummering op de Tappersweg is niet logisch en het gebied is tamelijk groot.

Tot slot: toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Evenement-informatie

Organisatie regio Noord-West
Type evenement Bedrijfsbezoeken
Startdatum 07-02-2020
Locatie Motus Classic