Vårfärd 2019

Vårfärd, Zondag 14 april 2019


VarFard2019

Dé voorjaars-puzzelrit met een ervaren Volvo voor het hele gezin.

De komende lente wordt de enige echte Vårfärd een nieuw leven ingeblazen. Een winterslaap werd een coma waaruit zij is ontwaakt door samenwerking van VKV, de 700 Vereniging en het 240-260 Register. Het is de 24e keer dat de Volvo Vårfärd wordt georganiseerd welke is bedoeld voor alle Volvo's tot en met het type S/V/C70 Classic. Alle overige automerken zijn niet toegestaan. Voor meer informatie over de rit kijkt u op onze facebookpagina.

Lees meer: Vårfärd 2019

Limburgtour 2019

Op zondag 31 maart 2019, als de klok de voorgaande nacht net weer naar de zomertijd verzet is, wordt de Limburgtour weer verreden. Wij willen u dan ook uitnodigen om naar Regio Zuid te komen om deze landelijke rit te rijden. Traditiegetrouw wordt ieder jaar een ander deel van onze mooie zuidelijke provincie aangedaan. Deze keer is het midden van Limburg aan de beurt. We starten deze editie in Grathem, mooi gelegen tussen Weert en Roermond.

DSCN5500


Lees meer: Limburgtour 2019

Snertrit 2019

Regio Oost organiseert op Zondag 3 Februari weer de bekende “Snertrit” deze rit is sinds 2014 een landelijke rit geworden.

De “Snertrit” 2019 word ditmaal in de achterhoek in de buurt van Ruurlo verreden, dit is werkelijk een mooi stukje Nederland, de rit bestaat uit bossen, weilanden en kleine dorpjes en er is ook een stukje onverhard.

snertrit

Lees meer: Snertrit 2019

Snertrit

Regio Oost organiseert op Zondag 3 Februari weer de bekende “Snertrit” deze rit is sinds 2014 een landelijke rit geworden.

 snertrit
De “Snertrit” 2019 word ditmaal in de achterhoek in de buurt van Ruurlo verreden, dit is werkelijk een mooi stukje Nederland, de rit bestaat uit bossen, weilanden en kleine dorpjes en er is ook een stukje onverhard.

Lees meer: Snertrit

Nachtrit 2019: inschrijving geopend!

De inschrijving voor de Nachtrit 2019 is weer geopend. Deze wordt verreden in de nacht van 16 op 17 maart. Het inschrijfformulier is hier te vinden:  tinyurl.com/nachtrit-2019. Een inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling, u krijgt hier bericht van.
We gaan dit keer naar het Noorden van het land. De deelnemers van het vorig jaar krijgen de eerste startnummers als zij weer meedoen, dus nummer 1 is in principe de winnaar van vorig jaar.


Nachtrit 2019 schild

41e Buckel Volvo Treffen 2015

Een West, september 2014

Beste Volvo Katterug & -Duett vrienden en vriendinnen,

Tijdens het pinksterweekend in 2015 vindt er voor het eerst in 41 jaar het Duitse Buckel Volvo Treffen in Nederland plaats.

Dit unieke evenement is uitsluitend bedoeld voor Volvo Katterug en –Duett bezitters. De leden van de Katterugclub en de Volvo Klassieker Vereniging zullen hiervoor uitgenodigd worden.

De voorbereidingen zijn in volle gang en een deel van het programma ligt al vast. Het hotel, de routes, de Nederlandse specials en vele verassingen zijn al voor een groot deel gepland.

De afgelopen jaren kwamen er zo’n 30 tot 35 Katteruggen naar het Duitse Buckel Volvo Treffen. We hopen dat in 2015 aan te vullen met Volvo Katteruggen en Duett’s vanuit de Katterugclub en de Volvo Klassieker Vereniging.

Wij, Anneke & Henk Bruins, hebben er erg veel zin in en zullen jullie aan het eind van het jaar officieel uitnodigen voor het pinkster Buckel Volvo Treffen 2015 in Nederland.

Noteer de data vast in jullie agenda’s;

vrijdag 22 mei 2015 tot en met maandag 25 mei 2015

Met enthousiaste Volvo Katteruggroet,

Anneke & Henk Bruins

Dagindeling Concours

Dagindeling Concours zaterdag 27 september 2014

  • 10.00-11.00 uur : Aankomst deelnemers.
  • 11.15 uur : Jury aanwezig.
  • 11.30 uur : Start jurering, gelieve eigenaren bij de auto's.
  • 15.00 uur : Start ereronde auto's vanaf P3.
  • 15.30 uur : Einde ereronde auto's weer terug naar P3.
  • 17.00 uur : Auto's naar P4A.(afgebakende p-plaats).  Tevens einde Concours d'Elegance.
  • 18.00 uur : Prijsuitreiking Concours d'Elegance.

plattegrond-ereronde

Bockereyder Jubileumrit op zaterdag 23 augustus

Nog een klein aantal personen kan zich opgeven voor de Landelijke jubileumrit van Regio Zuid. Dus wil je nog genieten van een mooie rit, een excursie onderweg en een heerlijke BBQ op een unieke locatie midden in het bos, geef je dan snel op via onderstaand emailadres.

VKM 39 regio  zuid  jubileumrit Bockereyder foto 2

De eigen bijdrage is € 15, - per persoon, kinderen tot 12 jaar € 7,50 en kinderen tot 4 jaar gratis! Consumpties zijn voor eigen rekening.

Ben je enthousiast geworden? Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je lidnummer. We willen ook graag weten met hoeveel volwassenen je komt en met hoeveel kinderen en in welke leeftijd!

De uiterste aanmelddatum is 15 augustus. In verband met beperkte ruimte bij de Bockereyder is er een maximum aan het aantal deelnemers. Wacht dus niet te lang met inschrijven!

Wil je alleen de rit rijden (zonder BBQ en excursie), dat kan ook. Bijdrage is dan voor volwassenen € 5,- p.p. Kinderen van 4-12 jaar € 2,50 en kinderen onder 4 jaar mogen gratis meedoen. Ook dan graag opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je lidnummer en het aantal volwassenen/kinderen en de leeftijd van de kinderen.

Bijdrage graag van tevoren overmaken op rekeningnummer NL 47 RABO 0141559942 t.n.v. VVK regio zuid o.v.v. BBQ. De datum van betaling zullen we aanhouden voor volgorde van de inschrijvingen.

Mocht je onverhoopt toch nog verhinderd zijn, meld je dan voor 20 augustus af anders kunnen we de bijdrage niet retourneren.

Groeten en tot zaterdag 23 augustus,

Carol en Daniëlle en het bestuur van regio Zuid.

Regio Noord-West bezoekt Volvo museum Loosdrecht

Tussen de buien in Nederland door beleefden wij een zonnige dag op zaterdag 16 juni.  Vanuit Schagen vertrokken wij via Alkmaar naar Loosdrecht met de door Smit uit Joure opgebouwde, origineel nederlandse DAF bus van Piet Kapitein.   Deze bus uit 1964 bracht 19 van onze leden tevreden ronkend met zijn 100PK DA 475 motor heen en weerom!

Aangekomen op het terras van ’t Bruggetje te Loosdrecht werden wij gastvrij onthaald met koffie en appelgebak en bleken er nog ongeveer 25 leden met eigen vervoer te zijn gekomen.

 

Dit moest wel een mooie dag worden, en dat werd het ook.  Na het nuttigen van voornoemde versnaperingen werden wij met een boeiende uiteenzetting door Ernst Kasteleijn in zijn wonderlijke museum ontvangen.

Van buiten liep je langs een rij auto’s van bedenkelijk (maar wel Volvo-)allooi, om binnen geconfronteerd te worden met een bijzonder prettig uit de hand gelopen verzameling van duizenden miniaturen, een aantal unieke Volvo’s en heel veel Volvo gerelateerde parafernalia.  Het aantal bezienswaardige items was werkelijk overweldigend en in één bezoek nauwelijks te bevatten. De foto’s spreken boekdelen en nodigen hopelijk uit tot een bezoek.

 

Ernst wist van alle zaken belangwekkende details te noemen in zijn enthousiaste verhaal, een unieke oer Amazon met doorlopende binnenbekleding op de voorportieren en op vele fronten afwijkende techniek, een Katterug met gedeelde achterruit en gedeelde voorruit, dit was dan wel door de eigenaar vervangen door een enkele voorruit! En natuurlijk een prachtig gerestaureerde P1900 met direct daarnaast een uniek open gewerkt chassis met motor van eenzelfde P1900. Een origineel schaalmodel van de fabriek voor een te produceren Amazon.

Kortom onbeschrijfelijk, echt te veel om op te noemen.

 

En wanneer je dacht alles in het museum te hebben gezien, was het nog mogelijk je te verlustigen aan een enorme hoeveelheid onderdelen in zijn werkplaats annex magazijn: van alles wat Volvo ooit geproduceerd heeft, met als enige beperking het feit dat het alleen delen van achterwiel aangedreven modellen betreft……

Onder deze onderdelen ging nog een groot aantal min of meer complete auto’s schuil.

Het was werkelijk een Luilekkerland voor de Volvo fanaat.  Sommige zaken kunnen er waarschijnlijk nooit meer uit, maar met schuiven, rollen en takelen moest het volgens de gastheer mogelijk zijn.

 

Na afloop van dit boeiende bezoek werd er nog weer nagepraat en -gegeten op het nog immer zonnige terras van ’t Bruggetje om allemaal moe maar zeer voldaan terug te keren naar huis.

 

Wij kunnen een prachtige Volvo dag in de annalen van onze regio bijschrijven, waarvan akte!

 

Rob Wardenaar.

De 20e VKV VÅRFÄRD

rijDe 20e VKV VÅRFÄRD start in Meteren. 

Voor de twintigste keer zal op zondag 14 april 2013 de Volvo VÅRFÄRD weergereden gaan worden.
Om u alvast in lenteachtige sferen te brengen, kondigen wij nu al deze eerste landelijke Volvorit van het seizoen aan. 
Een puzzelrit voor het hele gezin. 

Zoals u inmiddels wel weet is de VÅRFÄRD uitsluitend bedoeld voor Volvo's tot en met het type V70 classic. 
Alle overige automerken zijn niet toegestaan.

Wat kunt u verwachten ? 

Lees meer: De 20e VKV VÅRFÄRD